Столац

Ронилац испричао како је изгледало извлачење тијела из Брегаве

  • Извор: Аваз
  • 13.02.2024. 12:13

Бранислав Стојкић из Ронилачког клуба Мостар за портал "Аваза" је појаснио процес извлачења младића из возила у којој се налазило у Брегави у мјесту Питића Бријег код Стоца.

Он је казао да је предсједник његовог удружења Фрањо Соће јуче око 2 сата добио позив из Цивилне заштите ХНК.

"Иако егзистирамо у Мостару, дигли смо се јако брзо. У року од пола сата смо се дигли са својих послова и окупили четири колеге и ја. Била су ту још четворица колега који су нам помогли на копну јуче. Јуче су били јако лоши услови због кише. Тек јучр је евидентирана и локација самог аутомобила", казао је Стојкић.

Додао је да су очекивали да ће данас водостај бити мањи.

"Изненадило нас је то да се водостај и мало подигао. Ништа нам није било боље него јуче, али је бољи дан, па самим тим и контрола. Још увијек смо под утиском. Нема се ту пуно шта рећи о извлачењу, увијек идете на то да покушате некога спасити. Данас нисмо спасавали него трагали. Рониоци када су под водом тада није добро. Уз Тужилаштво ХНК и ПУ Столац у контролисаним условима смо ушли заједно са колегама из ФУЦЗ и покушали да преко синоћње локације нађемо гдје је аутомобил. Аутомобил смо нашли, али отежавајућа околност је била отежана видљивост, али струје и брзаци који су нас могли угрозити", додао је Стојкић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм