Дан који је обиљежио живот глумца

Шта се тачно догодило 31. јула 1993. године

  • 17.11.2023. 18:05

Глумац Жарко Лаушевић убио је двојицу, трећег ранио након сукоба у кафићу у Црној Гори. Ова вијест одјеклнула је посљедњег дана јула давне 1993. године.

И сам глумац изјавио је да је тада "и он умро".

Убиство

У ноћи између 30. и 31. јула 1993. године, Жарка и његовог пет година старијег брата Бранимира, званог Мили, напала је група хулигана у близини подгоричког локала "Епл“.

Испливало шта је Лаушевић шапнуо Аркану:

Испливало шта је Лаушевић шапнуо Аркану: "Нисам хтио пред Цецом"

- Нисам учинио ништа што би могло да испровоцира свађу. Пришао је још један момак и ја сам ударен. Гуран сам, вучен, ударан… За тренутак сам изгубио свијест. Све се, процењујем, збило за највише пола минута. Сјећам се само дијелова догађаја, јер ми је у глави било све помешано. Осјећао сам да ми се торба коју сам у посљедње вријеме увијек носио преко рамена и у којој је био пиштољ - отима. Успио сам да извучем оружје, репетирам, али напад није престао. Пуцао сам не знам колико пута. Имао сам ужасно осјећање страха - испричао је Жарко тада.

Према његовим ријечима, највише се уплашио када је видио брата који је лежао два метра од њега.

- Изнад њега онај други момак који га без престанка удара нечим у главу. Имао сам утисак да му узима живот и пуцао сам без размишљања - причао је Жарко.

Из пиштоља ЦЗ99 убио је Драгора Пејовића и Радована Вучинића, а тешко ранио Андрију Kажића.

Одбрана

Пред судом бранио га је познати адвокат Тома Фила.

- Отишао сам у Црну Гору да се упознам са њим и прво што ми је рекао било је: "Ја сам свјестан да сам убица. Молим Вас, Томо..." Онда смо прешли на "ти", због дугог времена које смо провели заједно, четири и по године - испричао је Тома.

Лаушевић је имао само једну молбу за Тому Филу: Адвокат о кобној ноћи

Лаушевић је имао само једну молбу за Тому Филу: Адвокат о кобној ноћи

Kако је испричао за "Телеграф.рс", успио је да докаже да је Лаушевић пуцао у нужној одбрани.

- Испалио је девет хитаца из свог пиштоља. У записнику је писало шест. Доказао сам да су кафић прекречили и тиме сакрили рупе од хитаца. Свједоци су нам биле двије конобарице из БиХ. Оне су говориле истину, а нису се плашиле за безбједност јер су након убиства побјегле из Црне Горе - каже Фила.

Kроз процес, тужилаштво је тврдило да није била у питању нужна одбрана.

- Говорили су: "Ха ха какав нужна одбрана када нису имали ни пенкало, а овај потегао пиштољ". Да вам још једно кажем: "Kад политика и емоције уђу кроз врата, правда излази кроз прозор"- рекао је Фила.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок