Превара

Трговао на интернету, па му са картице скинули 2.695 КМ

  • Извор: АТВ
  • 18.03.2024. 13:27

Полиција трага за преварантима који су купопродајом преко интернета ојадили Бањалучанина за 2.695 марака.

У ПУ Бањалука наводе да с осумњичени преко интернет огласника контактирали жртву како би се договодили око куповине одређене робе, али су га потом преварили.

”Након што су се договорили око куповине непознато лице је путем лажне странице брзе поште тражило од жртве да унесе податке банковне картице. Након тога са рачуна су извршене три трансакције и скинут му је новац у износу од 2.695 KM", саопштено је из ПУ Бањалука.

Они кажу да је преваре могуће препознати по томе што се ”купци” јављају жртвама изван платформи веб страница за купопродају, шаљући им линк преко којег би требали да приступе курирској служби, с циљем преузимања уплате и слања артикла од стране продавца.

”У том линку се од грађана тражи да, између осталог, унесу и број банковне картице, ЦВВ или ЦВЦ код, као и период важења картице. ПУ Бањалука, апелује на све грађане да приликом куповине или продаје преко интернета не насједају на овакве видове превара, те да ни у ком случају не откривају напријед наведене податке другим лицима, уколико платформе за купопродају не предвиђају онлајн плаћање, те да у сваком случају уколико посумњају да су жртва преваре, неопходно је да што прије контактирају банку, како би се извршило блокирање картице, а да свему обавијесте најближу полицијску станицу”, упозоравају у полицији.

Додају да више информација о свему грађани могу добити и на интернет страници Одјељења за високотехнолошки криминалитет МУП-а Републике Српске https://mup.vladars.rs/index.php?vijest=vtk, посредством које грађани могу да пријаве овакве или сличне преваре.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм