Završeno suđenje

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu za ubicu Dalibora Čambera

 • Izvor: Srpskainfo.com
 • 22.12.2021.13:14

Tužilaštvo je zatražilo maksimalnu kaznu Daliboru Čamberu (47) optuženom da je je u novogodišnjoj noći u Trnu ubio Duška Savanovića.

Danas su u Okružnom sudu u Banjaluci iznesene završne riječi u ovom predmetu, a odbrana je osporavala kvalifikaciju djela i istakla da bi se moglo govoriti o „prekoračenju granica nužne odbrane“.

Čamber je optužen za krivično djelo teško ubistvo za koje je predviđena kazna od 10 godina do dugotrajnog zatvora, a presuda će biti izrečena u petak.

Prema presudi, ubistvo se dogodilo 31. decembra 2020. godine oko 22.30 časova u naselju Trn kod Laktaša na parkingu benzinske pumpe, kada su Čamber i njegov kolega Milan Đurđević prvo došli u verbalni, a zatim i fizički sukob sa Savanovićem i njegovim prijateljem Aleksom Babićem (22).

Čamber je tada ispalio hitac u pravcu njihovog vozila, zatim drugi koji je pogodio Babića u stopalo, a nakon što ga je Savanović udario. Od udaraca on je pao pored aparata za točenje goriva, pa iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac u Savanovića.

Savanović je od zadobijenih povreda preminuo istog dana u UKC Republike Srpske u Banjaluci.

Tužilac Aleksandar Simonović je tokom završnih riječi naveo da je smrt Savanovića bila ubilačkog karaktera i da je nastupila usljed masivnog iskrvarenja, te da je tokom dokaznog postupka u cjelosti dokazana optužnica.

– Predlažemo da se proglasi krivim i da mu se izrekne dugogodišnja kazna zatvora – poručio je Simonović.


 • 19:40 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 19:45 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Crna svadba

  Prva regionalna horor-serija upoznaće vas s vlaškom magijom i mističnim običajima.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.