Gradiška

U akciji kontrole saobraćaja kažnjeno 36 nesavjesnih vozača

  • Извор: АТВ
  • 28.07.2022. 08:54

Na putevima u nadležnosti Policijske uprave Gradiška juče je realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na korišćenje bezbjednosnog pojasa i sigurnosnih sjedalica.

"Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 48 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je po akcentu akcije sankcionisano 36 vozača, dok je 9 vozača sankcionisano po drugim osnovama", saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Od 35 sankcionisanih vozača po akcentu akcije, 25 vozača je sankcionisano za nekorištenje bezbjednosnog pojasa, 1 vozač zbog prevoza djeteta mlađeg od 12 godina na prednjem sjedištu i 10 vozača zbog nekorištenja sigurnosnih sjedalica za djecu.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo", dodali su iz PU Gradiška.