U Banjaluci oduzeta dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

  • 28.05.2021. 13:27

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu teretnog vozila marke „WV Transporter“, kojim je upravljao D.J. iz Čelinca. Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je D.J. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 10.330KM.

Istog dana, izvršena je i kontrola putničkog vozila marke „Mercedes“, kojim je upravljalo lice inicijala E.S. iz Doboja.

Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je E.S. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 5.545KM.

Zbog gore navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od lica D.J. i E.S. vozila su oduzeta, te će protiv istih biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu
O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

Тагови: