Суђење

Убица Ариела Богдановића снимљен са 20 камера, али му се лице не види

Најмање 20 надзорних камера снимило је убицу Ариела Богдановића, прије и послије злочина, али се на снимцима не види лице убице и не може се рећи да ли се ради о оптуженом Далибору Мандићу!

Сви снимци су, на захтјев судског вијећа, данас приказани на наставку суђења у Окружном суду у Бањалуци, укључујући и два снимка на којима се види свирепи злочин. 

Снимци указују да је убица прије злочина на себи носио црни доњи дио тренерке и црвени шушкавац са капуљачом. Испод шушкавца на леђима је имао руксак и сиви дукс са капуљачом. Међутим, све вријеме је преко главе носио капуљачу и његово лице се не види.

Камере откриле руту кретања

На основу снимака јасно се види путања којом се кретао. У 18:50 часова убица је снимљен како прелази улицу на кружном току код ”Еуро бенц” пумпе и трчећим кораком, пјешачком стазом иде ка Ребровачком мосту. Снимљен је како прелази мост и источним транзитом пролази испред капије Кампуса. На кружни ток код ”Делта планета” стигао је у 19:02 и наставио трчати према бањалучком ”Велесајму”.

”Не може се утврдити куда се Мандић кретао након убиства Богдановића”

”Не може се утврдити куда се Мандић кретао након убиства Богдановића”

У 19:26 часова враћа се према ”Делти”, али сада трчи улицом Франа Супила, иза ”Делте”. Ту је снимљен из три угла како иде према источном транзиту. Управо на транзиту у 19.35 часова сустиже покојног Ариела и звјерски га збада ножем, што су снимиле камере ”Нестро пумпе”. Након свирепог злочина убица бјежи у Кампус и снимљен је како пролази кроз капију у Алеји Светог Саве.

Према службеним забиљешкама МУП-а Републике Српске и налазима вјештака Јелене Илић убица у 19:40 часова излази из Кампуса у Булевару војводе Живојина Мишића и одлази према конзулату Хрватске. Међутим, тада не себи нема црвени шушкавац, већ сиви дукс и тамни рускак на леђима. Поново прелази Ребровачки мост и одлази ка насељу Старчевица гдје је у 19.45 снимљен код кафића ”Мађио”.

Мандић негирао да је он на снимцима

На питање суда Мандић је негирао да се он налази на снимцима у црвеном шушкавцу. Међутим, потврдио је да је критично вече џогирао и тренирао на теренима Кампуса, те да је на себи имао сиви дукс, руксак и црни доњи дио тренерке, али није могао да се изјасни да ли се он налази на неком од приказаних снимака.

Вјештак Јелена Илић није могла да се изјасни да ли се на снимцима налази оптужени Мандић, па је тужилац Тања Мрђа предложила да се изврши антрополошко вјештачење, које би урадио вјештак из Словеније Грегор Ковач. Међутим, суд је тај приједлог одбио, наводећи да је тужилаштво то вјештачење требало тражити много раније.

На дуксу била крв, али није вјештачена на ДНК жртве

На захтјев суда поново је саслушана Божана Илић, биолог, која је вјештачила ДНК трагове на сивом дуксу и црвеном шушкавцу који су одузети од Мандића. Појаснила је да је на дуксу откривен мијешани ДНК траг, за који није могла да потврди ни да искључи да припада Мандићу, јер се само дјелимично поклапа с његовим ДНК. 

Напето у судници: Суочени полицијски инспектор и оптужени за свирепо убиство

Напето у судници: Суочени полицијски инспектор и оптужени за свирепо убиство

Вјештак је нагласила да је на капуљачи дукса уочена мрља за коју је тестом потврђено да потиче од људске крви. Међутим, током истраге тужилаштво од вјештака уопште није тражио да ту крв упореди са ДНК трагом Ариела Богдановића.

Нож био у рускаку који није вјештачен

Судија Драган Улетиловић указао је да је Мандић у признању, које је дао у полицији, а потом повукао пред судом, навео да је након убиства црвени шушкавац и нож (који током истраге није пронађен) ставио у руксак. Међутим, тај руксак уопште није вјештачен, као ни Мандићеве патике, па је Улетиловић упитао вјештака да ли би у њему остали трагови.

Мандић тврди да му је убиство Богдановића намјештено!

Мандић тврди да му је убиство Богдановића намјештено!

”Могуће. Ако су нож и шушкавац били у руксаку за очекивати је да би у њему пронашли биолошке трагове”, рекла је вјештак, која је појаснила да на црвеном шушкавцу није било ДНК трагова. 

Телефон искључен у 19.47 часова

Мандићев телефон ”нокиа” вјештачио је Мирослав Ћурковић који је навео да је број оптуженог угашен у 19.47 часова. Мандић је у судници појаснио да то вече, када је ишао на џоиграње, телефон није носио са собом, већ га је оставио у стану. Будући да је раније свједочио да је за убиство сазнао из онлајн медија, Мандић је појаснио да је то читао на другом телефону ”Тесла” у којем није имао картицу. Позив који је то вече упутио полицији, када су дошли да га хапсе, упутио је с ”нокије”, али након што ју је упалио.

Извођење доказа тиме је окончано, а извођење завршних ријечи заказано је за 12. март.

Мандић у признању тврдио да га је Ариел психички малтретирао

Мандић у признању тврдио да га је Ариел психички малтретирао




Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.