Подгорица

Ухапшена Катарина Баћовић, осумњичена за обијање депоа Вишег суда

  • Извор: РТЦГ
  • 12.10.2023. 19:29

Подгоричанка Катарина Баћовић ухапшена је по налогу Основног државног тужилаштва (ОДТ) због сумње да је дио криминалне групе која је ископала тунел до депоа Вишег суда у Подгорици, саопштено је из подгоричког тужилаштва.

Детаљи како је Баћовић ухапшена још увијек нису познати.

Подсјетимо, полиција је данас поднијела кривичну пријаву против Подгоричанке Катарине Баћовић због сумње да је дио криминалне групе која је, наводно, ископала тунел од подрума приватног стана у Његошевој улици до депоа подгоричког Вишег суда, а који је откривен прије мјесец, саопштено је Порталу РТЦГ из Управе полиције.

Баћовићевој се на терет стављају кривична дјела криминално удруживање, тешка крађа, спречавање доказивања у саизвршилаштву и фалсификовање исправа, речено је из Управе полиције.

Ђајић: Петицију за опозив Станивуковића потписују и чланови ПДП-а

Ђајић: Петицију за опозив Станивуковића потписују и чланови ПДП-а

Подсјетимо, полиција од средине септембра истражује да ли је Подгоричанка Катарина Баћовић злоупотријебила службене податке и опрему из Вишег суда којима је приступ имала њена мајка, М.Б. управитељица писарнице у том суду.

Посебно се провјерава и је ли Баћовић користила кључ депоа, који је њена мајка имала у оквиру службених дужности.

Засад је утврђено и да је Баћовић повезана са Т.Ђ. који се води као безбједносно интересантно лице, а његов брат је ухапшен због познатог убиства 2021. године. 

Истражитељи провјеравају да ли је Т.Ђ. повезан са организацијом провале у судски депо. Уз то, постоје тврдње да је осумњичена Баћовић често посјећивала мајку у Вишем суду.

Питање имовине није само политичко

Питање имовине није само политичко

Претходно су кривичне пријаве због криминалног удруживања, тешке крађе и спречавања доказивања у саизвршилаштву,  поднијете против групе држављана Србије Вељка Марковића (32), Милана Марковића (53), Дејана Јовановића (30) и Владимира Ерића (32), који су означени као копачи 30 метара дугог тунела.

За њима је расписана потјерница.

Пратите нас и путем Вибера