Поводом нестанка сестричне

Ујак Данке Илић (2) даје исказ у полицији

  • Извор: Блиц
  • 01.04.2024. 11:44

Ујак Данке Илић дошао је данас око 11 сати у полицијску станицу у Бору гдје даје изјаву поводом нестанка сестричине Данке Илић (2).

Он је у полицијску станицу дошао сам и брзим ходом отишао да да исказ.

- Испричаћу вам сада праву истину и све што се заправо десило тога дана. Ријетко шта што је изнијето у медије је тачно - рекао је јуче у исповијести за Блиц ујак Данке Илић.

Ујак нестале дјевојчице је репортерки дао на увид посљедњу фотографију Данке Илић, снимљену кобног дана, на којој се види дјевојчица заједно са старијим братом. На слици је Данка удаљена отприлике 30 метара од брата и готово излази из видокруга мајке која је направила ту слику.

Хитна акција на депонији у близини мјеста гдје је нестала Данка Илић (2)

Хитна акција на депонији у близини мјеста гдје је нестала Данка Илић (2)


Паралелно са тим, полиција обезбеђује дивљу депонију на Старом бањском путу коју рашчишћава багер.

Аустријска полиција почела је да трага за Данком, а српска полиција је Еурополу доставила све податке и сам снимак који је забиљежио један Србин који живи у Бечу.

Криминалистичка служба покрајине Беч објаснила је како је случајни пролазник примјетио дјевојчицу која личи на Данку у присуству двије жене, а Интерпол је расписао жуту потјерницу за дјевојчицом.

- Српски држављанин који живи у Бечу, према сопственим наводима је 30. марта око 20 сати, на једној станици трамваја у центру града видио дјевојчицу која је нестала у Србији у пратњи двије жене. Он је с тим у вези контактирао српске власти, које су се обратиле бечкој полицији захтевом за истрагу - навела је бечка полиција.

Мистични симбол на Фејсбук профилу оца нестале Данке (2): Ево шта он заправо представља

Мистични симбол на Фејсбук профилу оца нестале Данке (2): Ево шта он заправо представља


Они су саслушали свједока и узели видео снимак, а српска амбасада у Бечу апеловала је грађанима да уколико препознају дјевојчицу, одмах обавијесте српску или аустријску полицију.

Цијела Аустрија дијели слике нестале Данке

Српска новинарка Вера Марјановић укључила се у "Јутро на Блиц" гдје је открила да је цијела јавност у Аустрији упућена у случај нестале Данке Илић (2) из Бора за којом се трага већ седам дана.

Ујак Данке Илић (2) описао кобне тренутке прије њеног нестанка

Ујак Данке Илић (2) описао кобне тренутке прије њеног нестанка


Истиче да медији у овој земљи пишу да је дјевојчица са снимка била веома узнемирена, да је вриштала када су јој Румунке нешто причале и да је једино што замјерају човјеку који је направио снимак је то што није одмах алармирао полицију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: