Kantonalni sud u Sarajevu

Ukinuta prvostepena presuda Amiru Zukiću i ostalim kojom su bili krivi za primanje mita

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2023. 15:07

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su Amir Zukić, Safet Bibić, Esed Džananović, Ramiz Karavdić i Senad Trako proglašeni krivim za primanje dara i nezakonito posredovanje prilikom zapošljavanja 2016. godine, a Asim Sarajlić i Nedžad Trako oslobođeni, te je predmet vraćen Opštinskom sudu na ponovno odlučivanje.

"Doneseno je rješenje kojim se ukida prvostepeno rješenje i predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. Spis je vraćen Opštinskom sudu 26. aprila", rečeno je Birnu iz Kantonalnog suda.

Optužnica u ovom predmetu potvrđena je 2017. godine, a tokom suđenja je saslušano 110 svjedoka i vještaci, te uvedeno 300 materijalnih dokaza.

Prvostepena presuda je izrečena krajem jula prošle godine.

Zukić, koji je u to vrijeme bio generalni sekretar SDA i poslanik u Parlamentu Federacije BiH, prvostepenom presudom Opštinskog suda osuđen je na tri godine zatvora, a istu kaznu dobio je i Džananović, tadašnji izvršni direktor za "Elektrodistribuciju" federalne "Elektroprivrede".

Bivši generalni sekretar SDA proglašen nepoželjnim u SAD

Bivši generalni sekretar SDA proglašen nepoželjnim u SAD

Bibić, koji je bio tehničar na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i član više upravnih i nadzornih odbora, osuđen je na šest godina, Karavdić na dvije, a Senad Trako, tadašnji funkcioner BPS-a, na godinu i po zatvora, javlja Birn.

Oni su tada bili proglašeni krivim za primanje dara i trgovinu uticajem nezakonitim posredovanjem prilikom zapošljavanja više lica, od kojih su traženi iznosi od 11.000 do 20.000 KM. Novac je u nekim slučajevima predavan, a u nekima nije jer je došlo do hapšenja optuženih.

Prvostepenom presudom je bilo naloženo oduzimanje protivpravno stečene imovinske koristi od Bibića u ukupnom iznosu od 80.000 KM, a od drugih su oduzeti telefoni kojima su razmijenjivali poruke prilikom činjenja krivičnih djela.

Oduzimanje imovinske koristi od Zukića i drugih je odbijeno jer nije došlo do primopredaje novca.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!