Убиство мајке и супруга

Врховни суд повећао казну Рамзи Карајчић

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2023. 12:34

Врховни суд Репбулике Српске повећао је казну Рамзи Карајчић (65) из Козлука код Зворника и осудио је на 14 година затвора због убиства мајке Намке Кокић (83), коју је сјекиром изударала по глави у августу 2020. године.

Карајчићевој је ово друга пресуда за убиство и већ одлежала пет година затвора јер је у јуну 2009. године са 41 ударцем будаком убила свог мужа Рамада Карајчића (52).

Због убиства мајке Рамзу је Окружни суд у Бијељини осудио на 12 година, али је вијеће Врховног суда РС преиначило првостепену пресуду.

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

”Жалба одбране је одбијена као неоснована, док је жалба тужилаштва уважена. Пресуда је преиначена у одлуци о казни на начин да је Карајчићева осуђена на 14 година затвора”, рекла је за АТВ секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Према оптужници Намка Кокића убијена је 25. августа 2020. године у кући у Козлуку, у којој је заједно живјела са кћерком Рамзом. У оптужници се наводило да се ради о свирепом убиство, а као мотив су се помињале несугласице које су мајке и ћерка имале. Наводи се да је Рамза због тога мајку оборила на под у ходнику куће, а затим је отишла у собу, у којој је држала мању секиру, дугачку 46 центиметара са сјечивом од 11,5 центиметара.

Функционер СДС-а пијан покосио дјецу и побјегао с мјеста несреће!

Функционер СДС-а пијан покосио дјецу и побјегао с мјеста несреће!

"Док је старица лежала на леђима оштрицом сјекире задала јој је пет удараца у главу у предјелу очију. Нанијела јој је смртоносне повреде у виду засјека, прелома чеоне кости, носних костију, нагњечења мозга... Те повреде су проузроковале велику физичку бол и патњу оштећене, усљед који је на мјесту остала мртва", наводи се у оптужници.

Рамза је након убиства сама отишла у Полицијску станицу у Козлуку и пријавила је шта је учинила, након чега је ухапшена. Одбрана је током суђења тврдила да је убиство почињено у стању битно смањене урачунљивости, у стању афекта и гњева, јер је мајка често ударала Рамзу штапом, вријеђала је и слично. Чак су помињали и могућност самоодбране, али суд те тезе није прихватио.

Обрачун мачке и поскока у Бањалуци

Обрачун мачке и поскока у Бањалуци

Иначе, Рамза је 30. јуна 2009. године убила свог мужа Рамадана Карајчића (52), кога је затукла са 41 ударцем будаком по глави и грудима, док је лежао на каучу. Осуђена је на пет година затвора, а у пресуди се наводило да је на страни оптужене био низ олакшавајућих околности. У обзир је узета чињеница да је њихово троје ђеце није кривило за злочин, јер је Рамадан наводно често знао да је малтретира физички и психички.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина