Vjeruju da je djevojčica živa

Za Malčanskim berberinom raspisana međunarodna potjernica

  • 29.12.2019. 12:02

Policija je 95 odsto sigurna da Ninoslav Jovanović, otmičar dvanaestogodišnje Monike Karimanović, nije sa žrtvom prešao državnu granicu, ali je za njim, ipak, raspisana plava međunarodna potjernica, izjavio je danas direktor policije Srbije Vladimir Rebić.

On je naveo da potraga za djevojčicom, koju je prije deset dana oteo osuđivani seksualni prestupnik, traje 24 sata bez prestanka, a tokom noći uključeni su svi tehnički resursi, kao što su dronovi i termovizijske kamere.

Rebić je rekao da se danas očekuje da se timu za potragu devojčice priključe i pripadnici Vojske Srbije, nakon što su se u subotu priključili i članovi Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

"Na osnovu svih tragova, mi znamo da je otmičar Ninoslav Jovanović", rekao je Rebić za TV Prva.

Rebić je objasnio da je potraga otežana zbog teškog terena, ali i zato što se Jovanović očigledno dobro pripremio za izvršenje ovog djela i obezbjedio skloništa u kojima će boraviti sa žrtvom.

"Oko dva mjeseca prije nestanka Monike, Jovanović je viđen na tom području. Vidjeli su ga i njeni roditelji na izvjesnoj udaljenosti od kuće, ali nisu sa njim imali kontakt, kao i mještani knjaževačke opštine", rekao je Rebić.

On je naveo da se uspješno skrivanje višestrukog silovatelja može objasniti i činjenicom da u predjelu Knjaževca i cijelom potezu od Niša prema Zaječaru i Pirotu, ima mnogo napuštenih sela i da u 90 odsto kuća niko ne boravi, a za skrivanje su pogodna i groblja.

Policija, prema njegovim riječima, svaki objekat obilazi više puta, za slučaj da otmičar mijenja mjesto boravka.

Rebić je zahvalio lovačkim udruženjima i izviđačima koji kao vodiči učestvuju u potrazi, ali i građanima na dobronamjernim informacijama, ističući da policija provjerava svaku dobijenu informaciju.

"Ne gubimo nadu, vjerujemo da je djevojčica živa i da ćemo je prije ili kasnije naći", zaključio je Rebić.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок