Предсједник Скупштине Црне Горе

Мандић: Држање српске тробојке у кабинету није кршење закона

  • Извор: СРНА
  • 19.01.2024. 17:20

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић изјавио је данас да сматра да држањем српске тробојке у свом кабинету не крши закон, да је тробојка била застава краљевине и кнежевине Црне Горе, те да му није јасно одакле толика мржња према српској тробојци у дијелу политичке јавности.

Мандић је на сједници парламента Црне Горе, одговарајући на опозиционе коментаре да у свом кабинету држи тробојку која, како су изјавили, није државни симбол Црне Горе, рекао да је потребно показати више разумијевања за другачије ставове.

- Откуд толика мржња према тробојци, то је била застава краљевине и књажевине Црне Горе. Фотографије сандука краља Николе и чланова његове породице у Сан Рему указују да су били обавијени тробојкама. Морате да покажете више разумијевања за другачије ставове - рекао је Мандић.

На почетку ове расправе, Бранислав Ненезић из Социјалдемократа Црне Горе затражио је да се током скупштинске расправе Демократска Црна Гора изјасни због истицања туђих симбола у кабинету предсједника парламента.

Мандић је предложио да се о овим темама разговара на посебној сједници.

- Можете наћи колико год хоћете таквих фотографија из посланичког клуба ДПС. Данас та потреба да се каменом гађа неко ко поштује те традиционалне симболе Црне Горе, мислим да не служи на част - рекао је Мандић.

Он је додао да не крши закон, а ако неко мисли другачије, нека се обрати надлежним институцијама.

- Поштујте грађане који мисле другачије. Пустите нас да будемо слободни људи. Дозволите да поштујемо и волимо и оно што је различито од онога што ви волите и поштујете - рекао је Мандић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина