Предсједник Скупштине Црне Горе

Мандић: Не дозволити да се врати тама нацизма и фашизма

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 22:37

Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма опомиње да се не смије дозволити да се врати тама нацизма и фашизма која је прекрила цијели свијет током тридесетих и четрдесетих година прошлог вијека, истакао је предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић.

Мандић, који је и лидер Нове српске демократије, подсјетио је да се на данашњи дан десила злогласна "Кристална ноћ" током које је извршен велики погром Јевреја, чиме је почело оно што се данас назива Холокаустом.

- Страдање невиних људи и мржња према било коме заслужују сваку осуду, а жртвама овог злог времена исказујемо најдубље поштовање - навео је Мандић на друштвеној мрежи Икс.

Њемачки нацисти су 9. новембра 1938. године у тзв. "кристалној ноћи" почели прогон Јевреја, убивши неутврђен број дјеце, жена и мушкараца и спаливши стотине синагога, те више од 7.000 јеврејских продавница и кућа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм