Suđenje u slučaju "državni udar"

Podgorica: Ukinut pritvor dvojici državljana Srbije

  • 27.07.2018. 15:51

Vijeće Višeg suda u Podgorici ukinuo je pritvor državljanima Srbije Srboljubu Đorđeviću i Draganu Maksiću optuženima u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan 16. oktobra 2016. godine.

"Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća ukinut je pritvor optuženima S. Đ. i M. D. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije", objavljeno je na sajtu Višeg suda u Podgorici. 

U saopštenju se navodi da su im određene mjere nadzora, zabrana napuštanja boravišta i obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu. 

Protiv rješenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od tri dana od dana prijema rješenja. 

Optužnicom Specijalnog tužilaštva za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori na dana parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, osim lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, te Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića, optužnicom su obuhvaćena dva ruska državljana Edvard Šišmakov i Vladimir Popov. 

Optužnicom su obuhvaćeni i srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, te Maksić i Đorđević. 

Suđenje u slučaju "terorizam i državni udar" biće nastavljeno u septembru.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)