UNMIK

Privesti napadače na Srbe

  • 06.06.2018. 18:16

Šef UNMIK-a na Kosovu i Metohiji Zahir Tanin pozvao je sve nadležne organe da pojačaju napore u borbi protiv nekažnjavanja i da privedu počinioce pravdi, kao kamen temeljac za unapređenje dijaloga i izgradnju povjerenja.

Tanin je ovo saopštio nakon serije napada na Srbe i pljačkanja srpske imovine na širem području Kosova i Metohije. 

On je pozdravio osudu i izjave kosovskih lidera kojima se izražava zabrinutost u vezi sa nedavnim etnički motivisanim incidentima, saopšteno je iz UNMIK-a. 

I američki ambasador u Prištini Greg Delavi zatražio je od Vlade i drugih institucija vlasti samoproglašenog Kosova da adekvatno odgovore na sve slučajeve napada na manjinske zajednice na Kosovu. 

U izjavi za Radio Slobodna Evropa poslije sastanka sa premijerom samoproglašenog Kosova Ramušem Haradinajem, Delavi je rekao da je prenio svoju zabrinutost zbog povećanja incidenata u kojima su žrtve predstavnici manjinskih zajednica. 

"Izrazio sam svoju zabrinutost zbog zabrinjavajućeg broja incidenata usmjerenih protiv pojedinaca, pripadnika srpske manjine", rekao je Delavi. 

On je istakao da su ovi incidenti apsolutno neprihvatljivi i da institucije moraju preventivno spriječiti napade na predstavnike manjinske srpske zajednice. 

Delavi je upozorio da "organizovani teror" ili "iznenadna intervenicija na sjeveru" mogu podići tenzije i stvoriti daleko veću nesigurnost za građane.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм