Miodrag Linta

Sramotna odluka HRT-a da snimi seriju o zločinačkoj "Oluji"

  • 23.05.2019. 16:22

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocjenjuje kao skandaloznu odluku Hrvatske radio-televizije da snimi seriju o zločinačkoj akciji "Oluja" pod nazivom "Nestali" i ukazuje da je ta hrvatska vojno-policijska akcija predstavljala završni čin brutalnog etničkog čišćenja srpskog naroda sa vjekovnih područja.

"Domovinski rat nije bio nikakav pravedan, odbramben i oslobodilački kako gotovo svakodnevno govore hrvatski zvaničnici i mnogi drugi u hrvatskoj javnosti, već duboko nepravedan, agresorski i osvajački s ciljem uništenja svega što je srpsko", naveo je Linta u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, režim Franje Tuđmana, bivšeg predsjedika Hrvatske, izvršio je agresiju na srpski narod u Hrvatskoj i BiH s ciljem ostvarenja ustaškog programa stvaranja "velike Hrvatske" bez Srba. 

"Tragična je činjenica da u EU postoji država u kojoj se otvoreno rehabilituje nacistička ideologija, veličaju ratni zločinci, slavi protjerivanje građana druge nacionalne i vjerske pripadnosti i legalizuje otimanje i uništavanje njihove imovine", naglasio je Linta. 

On kaže da Hrvatska nije spremna da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću i postavlja pitanje institucijama EU do kada će ćutati da činjenicu da jedna članica otvoreno krši ljudska prava, vladavinu prava i antifašizam kao osnovne vrijednosti današnje civilizacije?  

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм