"Prvorazredni skandal"

Uprkos odluci Ustavnog suda, Božoviću onemogućen ulazak u Crnu Goru

  • Извор: СРНА
  • 26.08.2023. 13:51

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Božović je rekao da je šokiran odlukom državnih organa Crne Gore, koja je donesena uprkos odluci Upravnog suda i MUP-a da mu se dozvoli ulazak.

"Ovo je prvorazredni skandal, vidjeli ste presudu Upravnog suda i odluku MUP-a Crne Gore. Ja sam zbog toga i odlučio da danas ponovo dođem, ali na graničnom prelazu Ranče, ponovo mi je uručeno rješenje o zabrani ulaska", izjavio je Božović za portal "Radio televizije Crne Gore".

Božoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru

Božoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru

On je istakao da mu je posebno nevjerovatno da se ovo dešava uprkos uvjeravanjima premijera i ministara u Crnoj Gori da će mu se omogućiti sloboda kretanja.

Podgoričke "Vijesti" objavile su juče da je MUP Crne Gore poništio odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je tadašnjem ambasadoru Srbije bio zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Crnogorski MUP je tako postupio po presudi Upravnog suda koji je ranije utvrdio da policija, kada je donijela odluku da je Božović "opasan po nacionalnu bezbjednost", nije navela razloge već se samo pozvala na takav stav Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Božović: Nije protjeran ambasador već Srbija na pravno neodrživ način

Božović: Nije protjeran ambasador već Srbija na pravno neodrživ način

Upravni sud je zaključio da su ti podaci, koji su bili proglašeni tajnim, morali biti dostavljeni MUP-u, ali i njima kada su odlučivali.

Božoviću je mjera zabrane izrečena dok je bio ambasador u Crnoj Gori, a u julu ove godine zvanično je opozvan sa dužnosti ambasadora.

Božovićev advokat Dalibor Kavarić rekao je da je Ministarstvo pravilno postupilo kada je poništilo prvostepeno rješenje policije kojim je Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.