Бивши премијер Словеније

Врховни суд Словеније: Јанша је крив

  • Извор: Агенције
  • 03.01.2024. 15:13

Врховни суд Словеније одбацио је данас жалбу адвоката предсједника Словеначке демократске странке (СДС) и бившег премијера те земље Јанеза Јанше на пресуду Првостепеног суда који га је прогласио кривим за вријеђање новинарки Еугеније Царл и Мојце Шетниц Пашек, и осудио га на условну казну затвора.

Врховни суд је након двије године од изрицања те пресуде дао сагласност на првобитну пресуду и наложио му плаћање судске таксе.

Јанша је проглашен кривим за клевету, након твита о новинаркама ТВ Словенија, Еугенији Царл и Мојци Шетинц Пашек, наводи портал 24ур, преноси Танјуг.

Он је осуђен на три мјесеца затвора условно, а мора да плати судску таксу од 480 евра и трошкове тужилаца. Такође је дужан да плати накнаду за трошкове правног заступника новинарки.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм