Hapšenje Daneta Lukajića

Dodik: To nije u jurisdikciji hrvatskog pravosuđa

  • 30.06.2018. 19:51

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni, povodom hapšenja pukovnika Vojske Republike Srpske Daneta Lukajića u Hrvatskoj zbog navodnog ratnog zločina u logoru "Manjača", da je to nedopustivo i da nije u jurisdikciji hrvatskog pravosuđa.

Dodik je rekao da je uvjeren da će srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić protestovati i tražiti od hrvatskih vlasti da što prije obezbijede Lukajićevo puštanje na slobodu. 

"Hapšenje oficira Vojske Republike Srpske je neprihvaljivo, nedopustivo", poručio je predsjednik Srpske. 

Dodik je istakao da im očigledno u Hrvatskoj smeta obilježavanje Dana sjećanja na žrtve u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag, te smatra da bi bilo da korisno da pokažu poštovanje prema mjestima kao što je Jadovno, gdje je stradao veliki broj Srba. 

Hrvatska policija saopštila je danas da je nekadašnji oficir u organima bezbjednosti Pete vojne oblasti JNA Dane Lukajić (67) uhapšen danas u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača kod Banjaluke u septembru 1992. godine. 

Iz hrvatske policije su naveli da Lukajić, koji je državljanin BiH, priveden u prostorije zagrebačke policijske uprave.

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм