Most kod Gradiške biće gotov u maju 2022. godine

  • 16.06.2021. 15:09

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je danas da je rok za izgradnju mosta preko rijeke Save u Gradišci 30. maj 2022. godine.

Odgovarajući na pitanje poslanika Snježane Novaković Bursać kada se očekuje završetak radova, puštanje u rad i spajanje sa postojećim koridorima mostova preko rijeke Save u Gradišci i Svilaju, Mitrović je na zajedničkoj sjednici oba doma parlamenta BiH rekao da je izgradnja međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja završena u junu prošle godine.

On je naveo da ukupna vrijednost radova na izgradnji mosta i prilaznih puteva na lokalitetu Gradiška iznosi 19.702.997 evra.

Mitrović očekuje da će ovaj prelaz od nadležnih evropskih institucija dobiti saglasnost za kategoriju integrisanog graničnog prelaza.

- Izgradnja mosta preko rijeke Save kod Svilaja je zajednički projekat BiH i Hrvatske, a realizovan je na temelju Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoceste na koridoru 5C - podsjetio je Mitrović.

On je iznio i tehničke detalje ovog projekta.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija dodao da je u toku i finalna izgradnja graničnog prelaza, koji bi nakon toga trebalo da prođe proces kategorizacije, što će BiH uraditi u saradnji sa Hrvatskom, jer je to veoma važno za privredu i građane BiH.

On smatra da još neke granične prelaze treba prekategorisati.

Vrijednost projekta Svilaj iznosi 23.359.528 evra.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм