Novi Dom kulture dokaz nacionalne i bratske povezanosti

  • 13.11.2020. 18:48

Multifunkcionalna sala, prostorije za kulturno umjetničko društvo, mjesnu zajednicu, udruženja, fudbalski klub, lovačko udruženje, sve to je smješteno u novoizgrađenom Domu kulture u Novoj Topoli. Na ovo su mještani ovog kraja Gradiške dugo čekali. Služiće, kažu, i za kulturni i društveni razvoj.

“Za sve mještane Nove Topole ovo je veliki projekat. Mnogo ljepše izgleda sada. Smatram da jako mnogo znači i u razvoju cjelokupnom”

“Biće sve na jednom mjestu. Nećemo nigdje dalje ići”, kažu građani.

Dom kulture koristiće i stanovnici ostalih mjesnih zajednica u Lijevče polju. Kako bi ostavila trag i u ovom kraju Republike Srpske, Srbija je, za ovaj projekat, izdvojila pola miliona KM. Dokaz je to, kaže prvi čovjek Gradiške, nacionalne i bratske povezanosti koja nikada neće biti prekinuta između Srpske i Srbije.

“Kada se nalazite s jedne strane u zagrljaju Republike Srpske, a s druge strane u zagrljaju Srbije, za napredak i daljnje infrastrukturno opremanje i izgradnju Grada Gradiške, granica je samo nebo. Mislim da smo prepoznali sve i da smo uz podršku Vlade Republike Srpske i iz gradskog budžeta izdvojili značajna sredstva. Ovdje je uloženo milion 480 hiljada KM sa opremanjem. Dom je kompletno opremljen”, kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Kada jača Srbija, tada jača i Republika Srpska, poručuje premijer Srbije. Ana Brnabić je najavila i dodatnu podršku i pomoć u novim strateškim projektima.

“Projektima manje vrijednosti kao što je ovaj, ali manje finansijske vrednosti, ali nikako manje važnim ili manje emotivnim. Možda upravo suprotno, izuzetno važnim, da na svakom delu teritorije Republike Srpske svi građani Republike Srpske vide tu pomoć i podršku iz Srbije", kaže Ana Brnabić, predsjednik Vlade Republike Srbije.

Da se u ovom projektu ogleda zajednički napor institucija Srpske i Srbije, tvrdi predsjednik Republike Srpske. Željka Cvijanović kaže, saradnja i odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji. 

“Mi funkcionišemo kao tim i radimo timski i želimo da nastavimo da radimo timski zato što znamo da je u tome naša zajednička snaga. Naravno, Republika Srpska ima ambiciozne planove za naš razvoj i za sve ono što hoćemo i želimo i možemo da postanemo u budućnosti i želimo da se oslonimo na Srbiju u ispunjavanju tih naših ciljeva”, kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Dom kulture u Novoj Topoli otvorili su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srbije Ana Brnabić, zajedno za premijerom Radovanom Viškovićem, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i gradonačelnikom  Gradiške Zoranom Adžićem.

Тагови: