Pelagićevo

Željka Cvijanović svečano otvorila Dom kulture

  • 25.09.2019. 15:39

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je na svečanom otvaranju Doma kulture u Ćendićima u opštini Pelagićevo da je Vlada Srpske uložila 20 miliona KM u razvoj ove lokalne zajednice tokom nekoliko godina i kao naredni prioritet izdvojila izgradnju obdaništa.

"U skladu sa prethodnim obećanjima i ovo je jedan od tih projekata koji su realizvani ulaganjem 20 miliona KM u prethodnih nekoliko godina u različite infrastrukturne projekte, u sanaciju škola. Samo prošle godine uložili smo u Pelagićevo više od milion KM i podržali važne projekte kao što su uređenje trga, poslovne zone i deponije", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je ove godine već do sada uloženo 660.000 KM u opštinu Pelagićevo za projekte poput izgradnje ambulante porodične medicine i druge potrebe koje su ka republičkoj vlasti delegerine iz opštine i mjesnih zajednica kao važne za stanovnike.

"Zadovoljstvo mi je što možemo ovako zajedno svaki put da obilježimo nešto što je naš zajednički poduhvat i uspjeh. Biće toga još mnogo", najavila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je Dom kulture koji je stavljen u funkciju važan objekat urađen da zadovolji potrebe stanovništva ovoga kraja i mjesto za organizovanje različitih događaja.

Cvijanovićeva je najavila da će jedan od prioriteta kojim će se baviti zajedno sa Vladom Republike Srpske i uz učešće lokalne zajednice biti izgradnja obdaništa u Pelagićevu.

"To će biti jedan od prioritetnih zadataka, da porodice u Pelagićevu imaju na raspolaganju vrtić jer sada mnogi moraju da ostavljaju djecu i po okolnim mjestima", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će to biti još jedan zajednički uspjeh i povod za ponovno okupljanje u Pelagićevu.

"Taj projekat se uklapa i u našu priču demografske obnove, toga da se olakša život porodicama i da ima više porodica, više djece i više zadovoljnih ljudi u Republici Srpskoj", naglasila je Cvijanovićeva.

Načelnik Pelagićeva Simo Stakić rekao je novinarima da je stari Dom kulture u Ćendićima uništen u elementarnoj nepogodi, a novi je izgrađen uz pomoć Vlade Republike Srpske koja je uložila 195.000 KM u izgradnju objekta, u dva nivoa površine 230 metara kvadratnih.

Prema njegovim riječima, dolazak predsjednika Republike na otvaranje ovog objekta svjedoči da je opština Pelagićevo važna lokalna zajednica u sastavu Srpske.

Stakić je zahvalio rukovodstvu Republike Srpske za bezrezervnu podršku i sve dosadašnje projekte u Pelagićevu. On je istakao da je ova opština u dva navrata dobila i podršku Vlade Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića, zahvaljujući političkom autoritetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Stakić je već za narednu godinu najavio novi zajednički projekat i otvaranje dječijeg obdaništa u Pelagićevu. 
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм