Izrada aplikacije "pametni parking"

Unija studenata Srpske poziva Stanivukovića da se izvini banjalučkim studentima

  • 17.12.2019. 18:17

Unija studenata Republike Srpske poziva narodnog poslanika Draška Stanivukovića da se, zbog političke zloupotrebe, javno izvini studentima banjalučkog Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta koji za, potrebe Grada Banje Luke, izrađuju aplikaciju "pametni parking".

Unija podsjeća da je poslanik Stanivuković, koji je, da ironija bude veća – kolega student, danas iznio otvorenu sumnju da Grad Banja Luka "namješta izradu aplikacije "pametni parking" jednoj privatnoj kompaniji, umjesto da taj posao povjeri mladim studentima ETF-a koji su prošle godine pobijedili na takmičenju "Mojih pet minuta" sa takvom biznis idejom".

Unija ukazuje da je, prema njihovim informacijama, istina upravo suprotna, odnosno da grad Banja Luka, upravo sa njima razvija pomenutu aplikaciju, te da, osim pružanja tehničke pomoći, u tom poslu nema nikakvih "trećih subjekata".

"Istine radi, dužni smo da saopštimo da upravo trojica studenata ETF-a i Ekonomskog fakulteta, i to Rastko Zeljković, Dragan Ivanović i Danilo Vuković, koje u svom saopštenju pominje Stanivuković, jesu autori aplikacije "pametni parking" koja će, po posljednjim informacijama, uskoro biti probno instalirana na javnom parkingu kod sportske dvorane "Borik" u Banjoj Luci, saopštili su iz Unije studenata Republike Srpske.

"Duboko smo uvjereni da je poslanik Stanivuković, da je to želio, lako mogao da se, u razgovoru sa samim autorima aplikacije, uvjeri da se radi o partnerskom projektu samih studenata i Grada Banje Luke, a ne da ih, iznoseći neistine, grubo iskorištava zarad sopstvenih političkih ambicija. Dakle, još jednom i da javnosti, a i samom poslaniku Stanivukoviću bude jasno - ne postoji nikakav "namješteni tender" jer tendera naprosto – nema! Postoji samo partnerski odnos između Grada i mladih studenata, koji razvijaju aplikaciju kojom namjeravaju olakšati parkiranje i ujedno promovisati svoju biznis ideju. Voljeli bi, iskreno, da vidimo više sličnih primjera takve prakse širom naše Republike, a manje miješanja politike tamo gdje joj nije mjesto", stoji u saopštenju Unije studenata Republike Srpske.