Dekan Fakulteta likovnih umjetnosti

Antonijević za ATV: Spomenik poginulim borcima bi trebao biti bolje pozicioniran

  • Извор: АТВ
  • 24.07.2023. 13:42

Dekan Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu Radoš Antonijević rekao je za ATV da mu je bila čast da bude član komisije koja je radila na projektu spomenika poginulim borcima VRS, ali da bi se trebala unaprijediti lokacija istog.

"Komisija je radila u dosta dobrom saglasju i raspoloženju, razmatrali smo te projekte i donijeli smo odluku o tome koji je projekat od ponuđenih najbolji. Bilo ih je zaista puno i danas smatram da je taj projekat koji je izabran u tom trenutku bio najbolji", rekao je Antonijević.

Antonijević je istakao da je jedina stvar koja bi mogla da bude u nekom smislu unaprijeđena, a to je sama pozicija spomenika.

Đajić: Spomenik poginulim borcima treba ostati vijekovima i biti simbol nastanka Srpske

Đajić: Spomenik poginulim borcima treba ostati vijekovima i biti simbol nastanka Srpske

"Mi kao komisija o tome nismo odlučivali, to je bio dio projektnog zadatka koji je unaprijed bio određen, i čini mi se, da je veličina spomenika jako monumentalna što odgovara i temi, ali mi se čini sa druge strane da bi možda sam spomenik dobio bolji rakurs sagledavanja i da bi se sam spomenik bolje vidio i na bolje način doživio u umjetničkom smislu kada bi imao više prostora za njegovo pozicioniranje pošto po tom projektnom zadatku on bi trebao da bude lociran u uskom području centra grada", rekao je Antonijević.

Kao vajar i umjetnik, Antonijević je naglasio da ovaj projekat ima prostora za unapređenje.

Đajić: Sporna lokacija spomenika za poginule borce

Đajić: Sporna lokacija spomenika za poginule borce

"Mislim da je dobra prilika kada se radi o ovako velikoj stvari kao što je spomenik ovog koncepta da se spomenici postave na zaista izuzeta i pregledna mjesta", rekao je Antonijević.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм