"Амбер алерт"

Грађани Србије добили исту поруку - Пронађи ме

  • Извор: Нова.рс
  • 25.10.2023. 11:03

Након што је на данашњој конференцији за штампу објављено да је систем "Пронађи ме", домаћа верзија "Амбер алерта", почео са радом, мобилни оператери послали су корисницима поруке са обавјештењем да је систем активан.

Након што је званично пуштен у рад систем за хитно обавјештење јавности „Пронађи ме“, грађанима у Србији стигло је обавјештење како ће функционисати домаћа верзија „Амбер алерта“.

Конференцији за медије у Палати правде присуствовали су данас предсједник Србије Александар Вучић, министар полиције Братислав Гашић, али и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

Ko je bila Amber Hagerman?

Ko je bila Amber Hagerman?

На самом почетку, медијима се обратио Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, који се протеклих година највише залагао за увођење „Амбер Алерта“.

"Са поносом могу да кажем да ниједна земља у региону нема овакав систем, и нажалост неће га ускоро ни имати“, рекао је Јурић.

О систему "Пронађи ме" говорио је и министар полиције Братислав Гашић.

Šta je Amber alert? Ko je Amber?

Šta je Amber alert? Ko je Amber?

"Прије осам мјесеци наком консултација нисмо имали дилему да ли да овај систем заживи у Србији. Дјеца су најрањивија. Данас је велики дан за Србију и дјецу јер знају да ћемо сви бринути за њих. Ово ће ујединити целу заједницу, научићемо да верујемо једни другима. Безбједност дјеце је у врху листе приоритета МУП. Овај систем представља ефикасан механизам, биће коришћен и у ситацијама елементарних непогода и катастрофа за обавјештавање јавности. Веома сам поносан на посао који смо урадили али се надам да никада нећемо морати да употребимо овај систем“, рекао је Гашић на конференцији.

"Све присутнија нервоза запада, отићи ће Хелен Флукер збуњена из БиХ, исто као и Шмит"

Подсјетимо, системом „Пронађи ме“ предвиђено је да након нестанка дјетета грађанима стиже СМС порука о детаљима битним за проналазак. Такође, детаљи о дјетету биће видљивии на ознакама широм путева у Србији. Предвиђено је и да се програм на телевизијама прекида на сваких пола сата, када ће се појављивати слика дјетета, као и познате информације.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.