Nastavljena okupljanja

Kfor razvukao bodljikavu žicu ispred zgrade opštine Zvečan

  • Извор: АТВ
  • 31.05.2023. 08:10

Pripadnici Kfora postavili su jutros bodljikavu žicu u blizini zgrade opštine Zvečan.

U opštinama na sjeveru KiM protesti su počeli u ponedjeljak.

Okupljani građani traže da se specijalne jedinice policije povuku sa sjevera, da se građanima koji su zaposleni omogući pristup objektu kao i oslobađanje uhapšenih Srba.

Zvjerski pretučen Dušan prije prelaska u pravoslavlje se zvao Sulejman

Zvjerski pretučen Dušan prije prelaska u pravoslavlje se zvao Sulejman

Podsjećamo, u ponedjeljak je došlo do sukoba između Srba koji su se okupili na mirnom protestu ispred zgrade opštine Zvečan i pripadnika Kfora koji su koristili šok-bombe i suzavce.

U incidentu je povrijeđeno nekoliko Srba.


Bivši predsjednik Skupštine opštine Zvečan Srđan Milosavljević juče je najavio da će se protesti nastaviti i da će biti još masovniji, ako ne budu ispunjeni zahtjevi Srba.

Srbi na Kosmetu najavili najmasovnija okupljanja

Srbi na Kosmetu najavili najmasovnija okupljanja

Sjevernoatlantska alijansa (NATO) rasporediće dodatnih 700 vojnika na Kosovo, rekao je juče generalni sekretar ove alijanse Jens Stoltenberg.

"Donijeli smo odluku da rasporedimo još 700 vojnika iz operativnih rezervnih snaga za Balkan i da dodatni bataljon rezervnih snaga stavimo u stanje visoke pripravnosti, tako da mogu biti raspoređeni, u slučaju potrebe", rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije u Oslu.

Zvanično: Hoće li Đoković biti kažnjen zbog poruke na kameri

Zvanično: Hoće li Đoković biti kažnjen zbog poruke na kameri

Podsjećamo, predsjednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić potpisao je u petak naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Тагови: