Састао се са Куртијем

Лајчак: Приштина без одгађања да почне са успостављањем ЗСО

  • Извор: СРНА
  • 21.10.2023. 13:10

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поручио је данас у Приштини да (самопроглашено) Косово треба да без одгађања почне са успостављањем заједнице српских општина (ЗСО).

Лајчак је, након састанка са приштинским премијером Аљбином Куртијем, напоменуо да Курти има одговорност да напредује у нормализацији односа уколико Приштина жели да напредује на европском путу, преноси "Косово онлајн".

"Сада морамо да истакнемо потребу да се без одгађања крене у оснивање ЗСО. Без овога неће бити напретка (самопроглашеног) Косова на европском путу", рекао је Лајчак.

У делегацији која се данас састала са Kуртијем и његовим замјеником задуженим за дијалог Бесником Бислимијем, били су специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, специјални изасланик САД-а за Западни Балкан Габриел Ескобар, савјетници за спољну и безбједносну политику предсједника Француске и канцелара Њемачке, Емануел Боно и Јенс Плетнер, те дипломатски саветник премијерке Италије Франческа Тало.

Предсједник Србије Александар Вучић састаће се данас са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром, те изасланицима Француске, Њемачке и Италије Емануелом Боном, Јенсом Плетнером и Алесандром Катанеом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.