Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Petković sutra o akciji takozvane kosovske policije u Zvečanu

  • Извор: Танјуг
  • 23.06.2023. 22:43

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće sutra u 10 časova u Vladi Srbije konferenciju za novinare povodom akcije kosovske policije u Zvečanu, saznaje Tanjug.

Kako se očekuje, Petković bi trebalo da govori o večerašnjoj akciji tzv. kosovske policije u Zvečanu i o akcijama koje za cilj imaju stvaranje alibija za napade na Srbe na severu KiM.

Veliki broj pripadnika specijalnih jedinica takozvane kosovske policije večeras je stigao u Zvečan, gdje su, kako saznaje Tanjug, pokušali da izvedu novu akciju hapšenja Srba u ovom gradu, dok je u susjednom selu Žitkovac sletio helikopter KFOR-a.

Borelj: Situacija na sjeveru KiM uznemirujuća, opasne eskalacije nećemo tolerisati

Borelj: Situacija na sjeveru KiM uznemirujuća, opasne eskalacije nećemo tolerisati

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija DŽeljalj Svečlja, međutim, tvrdi da je tzv. kosovska policija spriječila pokušaj terorističkog napada.

Svečlja je na Fejsbuku naveo da je identifikovan automobil beogradskih registarskih oznaka udaljen oko 100 metara od zgrade opštine Zvečan, u kome su se, kako dalje tvrdi, nalazile velike količine naoružanja, automatsko oružje, značajne količine municije, šok bombe i vojne uniforme.

Пратите нас и путем Вибера