Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Pokušali da provale u crkvu u Osojanu, spriječio ih mjesni paroh

  • Извор: СРНА
  • 11.06.2022. 13:49

Parohijski dom Crkve Svetog arhangela Gavrila u povratničkom selu Osojane našao se na meti razbojnika koji su pokušali da provale u taj objekat, što je treći u nizu incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji u posljednja 24 časa, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Dvije srpske prodavnice u Velikoj Hoči prethodno su opljačkane, a raseljenim vjernicima je zabranjeno i da prisustvuju slavi u Mušutištu.

Razbojnike u Osojanu je u namjeri da prethodne noći provale u srpsku crkvu spriječio mjesni paroh.

Do pljačke ovog objekta dolazi uoči dana kada vjernici obilježavaju veliki pravoslavni praznik Svete Trojice, a pomenuti parohijski dom već se nalazio na meti vandala i razbojnika, koji nisu privedeni pravdi.

Kancelarija je navela da ova serija napada i incidenata pokazuje da je po srijedi novi talas etnički motivisane netrpeljivosti prema Srbima i svemu srpskom na Kosovu i Metohiji.

"Ako Srbi ne mogu da obeleže slavu, ako im se pljačka imovina i time ugrožava egzistencija i skrnave njihove svetinje, to pali dodatni alarm o ugroženosti srpskog naroda koji živi južno od Ibra i obaveza je međunarodne zajednice da zid ćutanja zamene konkretne akcije i dela“, navedeno je u saoptšenju.


(Foto: Radio KiM)

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?