Pokušaj krijumčarenja

Pronađena djevojčica u prostoru za rezervni točak

  • 19.08.2019. 18:14

Na punktu Merdare spriječen je pokušaj krijumčarenja devetogodišnje djevojčice sa teritorije AP KiM u Nemačku, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Djevojčica je pronađena u prostoru za rezervni točak automobila "krajsler" njemačkih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao 42-godišnji muškarac, a sa njim je bio i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti.

Tokom redovne kontrole, carinicima su rekli da nemaju ništa da prijave.

Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodišnju devojčicu albanske nacionalnosti, čija su dokumenta, ali i izvod o prebivalištu izdat u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Vozač automobila je, nakon što je sakrivena djevojčica pronađena, rekao da se radi o djetetu njegove sestre koja živi u Njemačkoj i da se dijete igralo i slučajno sakrilo tu.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм