Neće promjene granica

Protest "Samoopredeljenja" u Prištini

  • 29.09.2018. 16:52

Nekoliko hiljada građana, aktivista pokreta "Samoopredeljenje" su započeli protest u Prištini protiv redefinisanja granica kao dijela konačnog pravno obavezujućeg sporazuma u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. Na čelu kolone se nalazi rukovodstvo i poslanici "Samoopredeljenja" u Skupštini Kosova, na čelu sa liderom tog pokreta Aljbinom Kurtijem.

Za sada među učesnicima protesta je viđen samo nezavisni poslanik Korab Sejdiu sa suprugom.

Moto današnjeg protesta je "Jedna zemlja se ne pokorava jednom čoveku".

Među parolama koje se uzvikuju je, između ostalog, "Hašime, želimo te u zatvoru Dubrava", upućena predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju.

Očekuje se da se učesnicima protesta obrati Kurti i neki od poslanika "Samoopredeljenja".

Među zastavama su prisutne zastave bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Albanije i 115 država koje su priznale Kosovo, ali skoro nijedne zastave Kosova. Protest za sada protiče bez incidenata, dok se protestu neće priključiti nijedna druga stranka opozicije.

Iz Demokratskog saveza Kosova rekli su da se neće pridružiti protestu jer smatraju da za to "nije vreme" i da će sami organizovati protest ako budu donijeli odluku o tome. Na protestu neće učestvovati ni druga opoziciona stranka, Socijaldemokratska partija Kosova, iz koje su za prištinske medije izjavili da nisu dobili poziv za učešće.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина