Ponovili zahtjeve

Srbi na sjeveru KiM najavili masovnije proteste ukoliko se ne ispune zahtjevi

  • Извор: Телеграф
  • 30.05.2023. 14:11

Srđan Milosavljević koji je u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsjednika Skupštine Opštine Zvečan najavio je masovnije proteste u svim opštinama na sjeveru Kosova ukoliko privedeni, Radoš Petrović i Dušan Obrenović, ne budu oslobođeni.

Milosavljević je pred okupljenim novinarima ponovio zahtjeve Srba na sjeveru.

"Nijedan suvereni organ BiH nije donio odluku o preletu američkih bombardera“

"Kao što svi ovdje vidite ispred mene i ispred vas, ovo danas je jedan miran protest naših građana. Takav protest je bio i juče, ali nažalost, nekome nije odgovaralo da taj protest bude miran do kraja. Mi građani opština sa srpskom većinom ne želimo tenzije već želimo mir. Nekom drugom očito odgovara da pravi haos i da unosi nemir na naše prostore radi informisanja javnosti. Još jednom bih želio da naglasim naše jučerašnje zahtjeve, a to je da svi pripadnici Specijalne policije povuku iz opština sa srpskom većinom i da lažni gradonačlenici ne dolaze u zgrade opština na sjeveru Kosova i Metohije“, rekao je Milosavljević.

Japanski premijer otpustio sina nakon

Japanski premijer otpustio sina nakon "neprihvatljivih" fotografija

Pored toga, Milosavljević je zatražio da privedeni Srbi budu oslobođeni.

"Tražimo slobodu za naše neosnovano uhapšene građane, Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića. Naše je pravo, a i moralna obevaza da ukoliko ne budu pušteni na slobodu, da se u svim opštinama na sjeveru KiM sutra okupimo u većim broju nego juče i da mirnim putem iskažemo nezadovoljtsvo usljed novonastale situacije“, rekao je Milosavljević.

Zvanično: Hoće li Đoković biti kažnjen zbog poruke na kameri

Zvanično: Hoće li Đoković biti kažnjen zbog poruke na kameri

Srbi u Zvečanu Leposaviću i Zubinom Potoku i dalje protestuju ispred svojih opština.

Тагови: