Novi Sad

Steva je heroj bez plašta

  • Извор: Телеграф
  • 29.07.2023. 13:06

Nakon razornog nevremena koje je pogodilo Novi Sad, velika materijalna šteta načinjena je na krovovima kuća, škola i na drugim objektima. Kako bi zaštitili svoju imovinu, oni koji su to mogli, odmah su krenuli sa popravkom štete, a brojne komšije i prijatelji pritekli su im u pomoć.

Među njima je i Steva Marić iz Petrovaradina, piše RTV.

Narodna izreka glasi da se u muci uvijek poznaju junaci. Upravo tako, u tim teškim vremenima znaju da se pojave ljudi, čija nas dobrota i veličina često ostavi bez reči. Steva Marić iz Petrovaradina, pritekao je u pomoć komšijama i sanirao štetu nakon razornog nevremena.


Srušena jedna jelka, upetljani strujni kablovi i polomljeni crjepovi na osam kuća samo su dio štete, koju je Steva Marić sa svojih deset prstiju uspješno otklonio. Njemu ni vetar nije predstavljao barijeru da se popne na visoke krovove kuća i da pritekne u pomoć komšijama.

- Ja sam se osjećao dobro jer sam učinio dobro, koliko sam mogao, toliko sam i uradio. Sve je otišlo - od krova pa do unutra do gipsanih radova, enterijer i sad je sve to na njima. Ja što sam mogao to sam zaštitio za prvu ruku, najlon podletvao i sanirao sam da ne propada i dalje - izjavio je Marić.

Djevojčica poginula u Srbiji sahranjena bez sveštenika

Djevojčica poginula u Srbiji sahranjena bez sveštenika

A kako on sam kaže, ljudski je pomoći kada vidiš da se neko našao u nevolji. Upravo takvi ljudi nam vrate nadu u ljudskost. Zato, kada bi svako od nas makar malo želio da učini i pomogne nekome, kao što je to Steva uradio, lakše i brže bi se otklonila šteta u gradu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: