Kosovo

Uklonjene barikade u Zubinom Potoku, u toku uklanjanje u mjestu Rudare

  • Извор: СРНА
  • 29.12.2022. 16:21

Srbi sa sjevera Kosova i Metohije uklonili su u prijepodnevnim časovima barikade sa puteva u opštini Zubin Potok, a u toku je uklanjanje barikade kod Krsta u mjestu Rudare u opštini Zvečan.

Ranije je uklonjena barikada postavljena sa srpske strane u blizini administrativnog prelaza Merdare, pa je saobraćaj jutros oko 10.00 časova normalizovan.

Ostaje da se uklone barikade postavljene na nekoliko mjesta na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-administrativni prelaz Jarinje.

U kosovskoj policiji rečeno je Srni da se očekuje da će saobraćaj preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak biti normalizovan do kraja dana.

Iz policije dodaju da tokom uklanjanja barikada nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti, te da se nadaju da će do kraja dana biti uklonjena i barikada postavljena u naselju Bošnjačka Mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Barikade na putevima na sjeveru Kosova i Metohije postavljene su prije 20 dana, a njihovo uklanjanje počelo je poslije sinoćnjeg dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Srba sa sjevera Kosmeta na sastanku u Raški.

Dobijene su garancije SAD i EU da neće biti hapšenja Srbi koji su bili na barikadama.

Uhapšenom bivšem kosovskom policajcu Dejanu Pantiću umjesto pritvora je određen kućni pritvor i njega je sinoć Euleks u pratnji kosovske policije prebacio do stana u sjevernom dijelu Kosovske MItrovice.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.