Srpska lista

Vjerska netolerancija neviđena u Evropi

  • 22.10.2018. 13:19

Napad na srpske hodočasnike u Metohiji primjer je vjerske netolerancije koja je neviđena na tlu Evrope, saopštila je Srpska lista.

U saopštenju se ističe da jučerašnji napad na Srbe koji su došli iz Beograda da posjete ostatke srpske svetinje u zaseoku Studenica Hvostanska na području opštine Istok nije samo napad i netrpeljivost prema Srbima, već i prema hrišćanskoj baštini na Kosovu i Metohiji, koja svojim postojanjem ne dozvoljava falsifikovanje istorije ovih prostora. 

Srpska lista je upozorila da ekstremisti na albanskoj strani ohrabreni ćutanjem međunarodne zajednice nastavljaju progon svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji. 

"Izjava nekih međunarodnih zvaničnika da samoproglašeno Kosovo ima pravo na vojsku na Kosmetu se očigledno tumači da to znači i suvereno pravo na kamenovanje i maltretiranje Srba", ocjenjuju iz Srpske liste. 

U saopštenju se dodaje da je jučerašnji napad još jedna tužna mrlja na obrazu kosovskih Albanaca, ali i međunarodne zajednice čiji se predstavnici ne usuđuju da reaguju na ove izlive mržnje. 

U selu Vrelo, na putu Istok-Kosovska Mitrovica, juče su kamenovana dva autobusa sa oko 120 vjernika iz Beograda, rekao je Srni predsjednik privremenog organa opštine Istok Mališa Đurić. 

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)