Kvinta se pravi naivna;

Vučić: Kurti hoće sukob - Ne idem u Rejkjavik, bićemo uzdržani u Savjetu Evrope!

  • Извор: Агенције
  • 12.05.2023. 12:41

"Veoma sam zabrinut na situaciji na KiM, posebno na Sjeveru i pokušaću da budem kratak. Rekao sam to i posredniku EU, ta moja zabrinutost proističe iz strastvene potrebe Aljbina Kurtija provocira sukobe, i da je nevjerovatna strast sa kojom želi da izbije nekakav rat, nekakav sukob u kojem bi on bio veliki albanski heroj, kao i da je ovo posljednje što je radio sa eksproprijacijom - koja je suprotna čak i njihovim propisima - da sve to što rade je toliko loše da nemam riječi", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

On je takođe istakao da je zabrinut zato što se "u Kvinti prave naivni, jer ponekad im je i tri odsto izašlih dovoljno za legitimne izbore, a nekad im ni 50 odsto nije ni blizu legitimiteta kakav traže; toliko o principima."

"Kurti ne želi da formira ZSO, Kurti je već sutra planirao upad u Zvečan. Lajčak je zabrinut, razgovarao je sa Srbima. On je vidio odlučnost Srba da se suprotstave teroru. Ne koliko i ja, ali je svakako zabrinut", rekao je Vučić.

Vučić otkrio koliko oružja je predato za tri dana

Vučić otkrio koliko oružja je predato za tri dana

Predsjednik Srbije je rekao da će ostati upamćeno da se jedna mala, slobodarska zemlja jedina držala međunarodnog javnog prava i povelje Ujedinjenih nacija, makar za istorijske udžbenike.

"Neka oni rade svoje a mi ćemo svoje, gledaćemo da čuvamo mir, ali nikome nećemo dozvoliti da gazi naš narod", zaključio je Vučić.

"Ne idem u Rejkjavik"

Predsednik Srbije saopštio je da je odlučeno da Republika Srbija bude predstavljena na najnižem nivou na Samit Savjeta Evrope u Rejkjaviku. Dodao je da Srbija neće glasati za, već će biti uzdržana na glasanju o Rezoluciji o zaštiti teritorijalnog integriteta Ukrajine, Moldavije i Gruzije.

"Donio sam odluku da Republika Srbija bude predstavljena na najnižem nivou. Srbija neće glasati za, biće uzdržana", kazao je Vučić i dodao da on neće putovati u Rejkjavik.

Vučić: Pozivamo građane 26. maja na najveći skup ikada u Srbiji

Vučić: Pozivamo građane 26. maja na najveći skup ikada u Srbiji

"Bićemo uzdržani i oni neće moći da kažu da je odluka prihvaćena jednoglasno. I obrušiće se na mene, ali to nema veze. Podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, Moldavije i Gruzije, ali nismo spremni da se odreknemo našeg teritorijalnog integriteta", rekao je Vučić.

On je podsjetio da je Srbija podnijela amandman na tu rezoluciju u kome je "između zareza" tražila da se ubaci poštovanje teritorijalnog integriteta i svih drugih zemalja članica SE, ali da je na insistiranje, prije svega Njemačke, to odbijeno.

"Oni poštuju teritorijalni integritet samo kada to njima odgovara", rekao je Vučić.

Vučić o tekstu "Njujork tajmsa"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući tekst "Njujork tajmsa" u kojem se on i država povezuju sa klanom Veljka Belivuka, da je odlično shvatio poruku i od koga ona dolazi.

Vučić je na konferenciji za novinare naglasio da ne može takav tekst u "Njujork tajmsu" da bude objavljen "tek tako", već se zna "ko o tome odlučuje". 

On je naglasio da je autor teksta imao svoje druge razloge i potrebe koji se tiču Rusije, KiM...

"BiH nije priznala tzv. Kosovo i to cijenimo, nije mi jasan suzdržan stav u Savjetu Evrope"

"Nisam naročito fasciniran ni njihovim istraživanjem, još manje sam fasciniran strahom koji mi utjerali u kosti i da vodim računa kako ću da se ponašam po pitanju i KiM i Rusije u budućnosti. Oni rade svoj posao, mi svoj posao. Odlično sam razumio poruku, shvatio sam od koga dolazi, ne možete to u 'Njujork tajmsu' da objavite tek onako, zna se ko o tome odlučuje, kome smeta", zaključio je Vučić.

On je na konstataciju da je autor teksta rekao da nema dokaze o umiješanosti Vučića, ali da je tekst ipak objavljen, odgovorio da to niko ne zna bolje od njega.

Orlić: Tanja Milašinović bila suzdržana na osnovu instrukcije MIP-a!

Orlić: Tanja Milašinović bila suzdržana na osnovu instrukcije MIP-a!

"Ne može to niko da zna bolje od mene. Da li ste vi svijesni o čemu govorite? Predsjednik je razgovarao i sastajao se sa njima, kupovao mlin za meso i šta već. Šta radite, kakve su to besmislene bajke i priče?", upitao je Vučić.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.