Предсједник Србије

Вучић о гласању за резолуцију о Сребреници: Знали су да би Руси и Кинези ставили вето

  • Извор: Агенције
  • 19.04.2024. 19:58

Предсједник Србије Александар Вучић обратио се јавности те је говорио и о гласању за резолуцију о Сребреници у УН.

"То је њемачка идеја, подржана од стране НАТО и свих осталих. Пронашли су и Руанду, пронашли су и Нови Зеланд и Чиле. Нашли су и неколико земаља које су увијек биле спонзори таквих пројеката, попут Малезије и Јордана. Придодаје им се и Сјеверна Македонија, тако да нема ту велике филозофије. Хвала им на томе, ваљда је то захвалност за оно што смо урадили за Скопље. Видео сам и Аустрију ту, ништа чудно са обзиром на све оно што Шаленберг ради против наше земље", навео је Вучић. 

Вучић је додао да је нешто што потпада под ингеренције Савјета безбједности пресељено у Генералну скупштину УН.

Митингу

Митингу "Српска те зове" одазвало се око 50.000 људи

"Знали су да би Руси и Кинези ставили вето, и зато сада иду у ГС УН, јер очекују сигурну већину и хоће да задају ударац Србима и Србији. Хоће да унизе Србију у Савјету Европе. Нијемци су ту игру водили у ГС УН, Американци им се прикључили. Ја сутра имам важан и тежак разговор са Џимом О Брајеном, па послијеподне путујем за Њујорк. И то око СЕ, све што је говорила Дора Бакојани је лаж и срамота. Она није долазила у Београд да прича са нама, два пута сам прихватао разговоре са њом, и сваки пут су отказани", навео је Вучић. 

Вучић је говорећи о резолуцији о Сребреници, навео да отпор томе постаје све већи.

"Рачунали су да ће имати 70-90 гласова за, да ће Србија имати 20 гласова до максимално 30 гласова, а остали да буду уздржани. Ја вам сада кажем неће бити такав резултат. Боримо се ми, и наша борба траје. Неће бити лако, видјећемо ко је пријатељ Србије и међународног права. Интересантно да је Ефраим Зуроф дао смјело овако изјаву. А очекујем да се изјасни и Јехуда Браун, највећи свјетски стручњак", рекао је Вучић и додао: 

"Неће бити тако лако, биће више уздржаних земаља него за. И казаће да су побиједили. Они потцјењују, па се подсмијавају скупу у Бањалуци јуче. Ја вас питам само, шта мислите зашто људи гласају против. Мислите да су то људи који подржавају злочин? Не, разумију људи да је то политика, нешто што радите деценијама, против малог народа који се успротивио хегемонији. Нећемо ми имати ни 5, ни 10, ни 20 гласова против, већ више. И биће више уздржаних".

Настављају се покушају етикетирања српског народа: Бећировић и Комшић у УН представили нацрт срамне резолуције

Настављају се покушају етикетирања српског народа: Бећировић и Комшић у УН представили нацрт срамне резолуције

Предсједник Србије каже имаће директан сусрет са представницима преко 120 земаља. 

„Разговарао сам до сада са представницима 23 земље по том питању. Слао сам писма свима због Савјета Европе. Милановић каже да ће гласати за иако сам му слао писмо на пет страна. Некима сам писао и на осам страна. Наставићемо да се боримо, и људи да знају, ми ћемо сачувати Србију и образ српског народа. А ако буду имали више за него против, што је вјероватно, дан послије подићи ћемо српске тробојке и још чвршће и снажније ходати нашим улицама, то само гласање у ГС УН где стварно лежи истина. Упркос притисцима Нијемаца и Американаца", рекао је Вучић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?