Београд

Вучић с Писторијусом: Поштујемо стварно спровођење Дејтонског споразума, а не његове итерпретације

  • Извор: СРНА
  • 07.02.2024. 17:30

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија поштује стварно спровођење Дејтонског споразума, а не његове интерпретације "како коме падне на памет".

Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре са министром одбране Њемачке Борисом Писторијусом истакао да је већ више пута поновио да Србија подржава територијални интегритет БиХ као међународно признате државе и да интегритет БиХ никада није доводила у питање "као што није доводила у питање ни интегритета ентитета Републике Српске у оквиру БиХ".

"Ми смо поштовати сваки договор и поштоваћемо увек у будућности договор и консензус три народа и Дејтонски споразум и стварно провођење Дејтонског мировног споразума, а не интерпретацију Дејтонског мировног споразума како коме падне на памет", рекао је Вучић у обраћању.


Гогановић: Застоји у сарадњи због дневних политика

Гогановић: Застоји у сарадњи због дневних политика

Писторијус је претходно у свом обраћању рекао како Њемачке полази од тога да ће се Србија залагати за територијални интегритет БиХ, наводећи да ескалација може да наштети евроинтеграцијама земаља региона.

Он је оцијенио и да су "потребни компромиси, а не подстицање тензија".

Састанку у згради Генералног секретаријата предсједника Србије у Београду присуствовали су и министар одбране Србије Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић и амбасадор Њемачке у Србији Анке Конрад.

Прије доласка у Београд, Писторијус је током посјете западном Балкану, боравио у Приштини и Сарајеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)