Vrhunski tenis u Srpskoj

ATP turnir Srpska open: Teniska elita stiže u Banjaluku

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2023. 19:40

Publika će uživati u vrhunskom tenisu. Prvu šestorku najzvučnijh imena predvodi Novak Đoković, a sa njim u Banjaluku stiže i ostatak srpskog teniskog krema. Vremena je sve manje, ali su organizatori uvjereni da će sve biti spremno, za kako kažu, najveći sportski događaj u istoriji Republike Srpske.

"Trudimo se ispoštovati sve standarde i predstavljati Banjaluku i Republiku Srpsku u najboljem svjetlu i da pokažemo igračima da Banjaluka zaslužuje ovakav turnir sa najboljim teniserima na svijetu, na čelu sa Novakom, kao i publika u Banjaluci", rekao je Đorđe Đokovića, direktor turnira "Srpska open".

Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske kaže da su radovi pri kraju.

"Ovo je vjerovatno najveći događaj u istoriji Republike Srpske, na šta smo ponosni. Radi se svaki dan, blizu smo kraja i nadam se da ćemo uspjeti da na najbolji mogući način predstavimo Banjaluku i Republiku Srpsku." rekao je Milinović.

Karte, koje će važiti za cijelokupan takmičarski dan, prodavaće se i na samom ulazu u navijačko selo, u kojem će, tokom turnira, sve da vrvi od raznoraznih dešavanja.

Prvi ATP turnir ovog ranga u Banjaluci ujedno je i ispit i za njegov ostanak u najvećem gradu Srpske, a Đorđe Đoković ne krije optimizam.

"Kada budemo završili sve radove i turnir bude odigran, vidjeće ATP šta je Banjaluka i šta smo svi mi uradili. Postoji mogućnost da se dobije licenca. Biće tri inspekcije koje daju dozvolu, a onda je na vlasnicima licence da odluče. Ja sam uvjeren da Banjaluka može da bude i domaćin naredne tri godine.", istakao je Đoković.

ATP turnir „Srpska open“ počinje 17. a veliko finale na programu je 23. aprila.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина