Sana Marin

Bivša premijerka ima novi posao kod bivšeg premijera!

  • 07.09.2023. 19:31

Bivša finska premijerka Sana Marin pridružiće se Institutu Tonija Blera kao strateški savjetnik.

"Ovo je velika čast. Uzbuđena sam što ću stupiti u ovu novu ulogu. Vjerujem da će to biti od koristi i cijeloj Finskoj", rekla je Marin novinarima.

Ovo je zvanično najtoplije ljeto i druga najvrelija godina u istoriji

Ovo je zvanično najtoplije ljeto i druga najvrelija godina u istoriji

Institut je u saopštenju sa "zadovoljstvom" poželio dobrodošlicu Marin na njenoj novoj poziciji, gdje će blisko sarađivati sa više timova širom zemalja i savjetovati političke lidere o njihovim reformskim programima.

"Naša misija je da pomognemo političkim liderima širom svijeta da donesu promjene za svoje ljude - a Sana Marin tačno zna kako to da uradi", rekao je bivši britanski premijer Toni Bler, šef istoimenog instituta.

Finska i zvanično u NATO-u

Finska i zvanično u NATO-u

Iako je od Marin zatraženo da podnese ostavku na mjesto finskog člana parlamenta kako bi dobila poziciju u Institutu, ona je poručila da je i dalje socijaldemokrata i da ne isključuje mogućnost da se kandiduje za izbore u nekom trenutku u budućnosti. "Ja sam političar i osoba sa idejama, to se ne mijenja", rekla je Marin.

Marin, koja je bila premijerka Finske od 2019. godine, podnijela je ostavku u aprilu nakon poraza na nacionalnim izborima. Njene socijaldemokrate zauzele su treće mjesto, iza Nacionalne koalicione partije desnog centra i antiimigracione Finske partije.

Finska premijerka neće biti kažnjena zbog snimaka s privatne zabave

Finska premijerka neće biti kažnjena zbog snimaka s privatne zabave

Institut Tonija Blera uglavnom se bavi pitanjima vještačke inteligencije i tehnologije.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: