Разговори о постизању прекида ватре

Делегација Хамаса сутра у Каиру

  • Извор: СРНА
  • 28.04.2024. 14:56

Делегација палестинске милитантне организације Хамас допутоваће сутра у Каиро на разговоре о постизању прекида ватре у Појасу Газе, рекао је неименовани званичник Хамаса.

Исти званичник навео је да ће делегација разговарати о приједлогу о прекиду ватре који је предао Хамас посредницима Катару и Египту, те о одговору Израела.

Он није објавио детаље посљедњих приједлога.

Крајем седмице је вишерангирани званичник Хамаса Халил Ал Хаја рекао да је та групација добила одговор Израела на приједлог о прекиду ватре и да разматра текст прије него што документ преда египатским и катарским посредницима.

Из Москве јасни: То ће бити

Из Москве јасни: То ће бити "чврст ексер" у ковчегу западног економског система

Претходне рунде разговора су пропале због непремостивих несугласица око ставова двије стране. Хамас тражи споразум о трајном прекиду сукоба и да Израел повуче своје снаге из Појаса Газе.

Израел је понудио привремени прекид ватре за ослобађање око 130 талаца који су још у заробљеништву и да се омогући испорука додатне хуманитарне помоћи. Израел је саопштио да неће окончати своје операције све док не оствари свој циљ, а то је уништење Хамаса.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм