Nakon spasavanja

Dječaci iz Tajlanda nasmijani i raspoloženi pred novinarima VIDEO

  • 18.07.2018. 15:00

Dvanaest dječaka iz Tajlanda i njihov fudbalski trener koji su spaseni iz poplavljene pećine pojavili su se danas nasmijani pred novinarima i uputili im tradicionalni pozdrav "vai".

Dvanaest dječaka iz Tajlanda i njihov fudbalski trener koji su spaseni iz poplavljene pećine pojavili su se danas nasmijani pred novinarima i uputili im tradicionalni pozdrav "vai".

Ljekari, rodbina i prijatelji pozdravili su dječake uzrasta od 11 do 16 godina i njihovog 25-godišnjeg trenera, koji su nosili majice sa oznakama svog fudbalskog kluba.

Brojni novinari i posmatrači zadržani su iza ograde kada su dječaci stigli u kombijima iz bolnice u kojoj su boravili od spasavanja prošle sedmice.

"Rekao sam svima - borite se, ne očajavajte", rekao je jedan dječak prisjećajući se boravka u pećini.

Drugi se sjetio trenutka kada su ih dva britanska ronioca pronašla 2. jula nekoliko kilometara u dubini poplavljene pećine.

"To je bilo magično. Morao sam dobro da razmislim prije nego što sam odgovorio na njihova pitanja", rekao je 14-godišnji Adul Sam-On.

Trener Ekapol Čantavong izjavio je da su svi naizmjenično kopali zidove pećine jer nisu željeli da čekaju da ih vlasti pronađu.

"Skoro svi znaju da plivaju. Neki nisu tako dobri plivači", dodao je Ekapol.

Grupa je ručala prije ulaska u pećinu i sa sobom nije ponijela hranu, pa je morala je da se osloni na vodu koja je kapala sa stalaktita u pećini nakon što im je nabujala voda poslije kiše presjekla odstupnicu.

Najmlađi član tima Titan rekao je da nije imao snage i da je pokušao da ne razmišlja o hrani da ne bi bio još više gladan.

Dječaci su od spasavanja u prosjeku dobili po tri kilograma i prošli vježbe za jačanje samopouzdanja, rekao je direktor bolnice.

Zvaničnici su zatražili od medija da poštuju privatnost dječaka nakon što budu otpušteni iz bolnice kako im preveliki medijski pritisak ne bi narušio mentalno zdravlje.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?