Kolorado

Djevojka (18) pala u komu tokom ugradnje silikona, preminula 14 mjeseci kasnije

  • Извор: Мондо.рс
  • 19.02.2022. 09:46

Istaknuti plastični hirurg iz Kolorada optužen je za ubistvo iz nehata i ometanje pravde, nakon smrti osamnaestogodišnje pacijentkinje po imenu Emalin Ngjen.

Doktor Džefri Kim je trebalo da poveća djevojci od 18 godina grudi, ali su stvari pošle po zlu čim je stavljena pod anesteziju. Hirurg nije još ni započeo rez kada je Emalin doživjela naglo pogoršanje stanja, a potom i srčanu smrt. Ipak, hirurg Kim je odlučio da punih pet sati ne pozove Hitnu pomoć.

Zbog toga je Ngjenova ostala u vegetativnom stanju, doktori su konstatovali moždanu smrt, i nikada više nije ustala niti progovorila. Ali od kobne posjete njegovoj ordinaciji do njene smrti prošlo je čitavih 14 mjeseci. Djevojka je bila stavljena na aparate za vještačko održavanje vitalnih funkcija a njena porodica bila je suočena sa ogromnim bolničkim računima.

"Činjenice ovog slučaja su duboko uznemirujuće. Izuzetno je rijetko da se doktor suoči sa optužbama za ubistvo iz nehata vezanim za njegu pacijenta, a posljednji takav slučaj bio je doktor koji je prepisivao lijekove Majklu Džeksonu", naveo je advokat Lu Šapiro.

Doktor je ostao bez dozvole za rad, a on i sestra su po privatnoj tužbi dužni da isplate porodici preminule tinejdžerke po milion dolara. Njena porodica se oglasila nakon podizanja optužnice protiv doktora.

"Nikakav novac nam neće zamijeniti našu prelijepu djevojčicu. Emalin više nije s nama, a naša jedina želja je da je opet vidimo živu, zdravu i srećnu. I dalje smo u žalosti", rekla je njena mama Lin Fam, prenosi "Mondo.rs".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.