Nakon sastanka sa advokatima

Donald Tramp privatnim avionom sletio u Njujork, izlazi pred sudiju

  • Извор: Телеграф
  • 03.04.2023. 22:22

Bivši američki predsjednik Donald Tramp stigao je u Njujork, gdje će se sastati sa svojim advokatima uoči sutrašnjeg istorijskog suđenja zbog optužbi da je zataškao isplatu novca pornoglumici Stormi Denijels.

Privatni avion bivšeg predsjednika sletio je na aerodrom LaGuardia u 15.27 po lokalnom vremenu, nakon što je letio tri sata od Floride do Njujorka, piše Guardian.

Tramp bi trebalo da se preda Okružnom tužilaštvu Menhetna u utorak i vjerovatno će mu uzeti otiske prstiju i fotografisati ga prje nego što se pojavi pred sudijom na postupku optužbe gdje će se izjasniti da nije kriv.

Tramp, republikanac koji želi da povrati predsjedničku funkciju 2024. godine, prvi je bivši predsjednik SAD koji se suočava sa krivičnim prijavama. Konkretne optužbe uključene u optužnicu velike porote nisu otkrivene.

Tramp je rekao da je nevin, a on i njegovi saveznici su optužbe prikazali kao politički motivisane.

U postu na društvenim mrežama, Tramp je rekao da planira da napusti svoje imanje Mar-a-Lago u Palm Biču u podne (po lokalnom vremenu) i ode u Trampov toranj na Menhetnu prije nego što se u utorak ujutru uputi u zgradu suda.

Male grupe Trampovih pristalica čekale su da pokažu svoju podršku na aerodromu i na ruti kojom se očekivalo da stigne do tamo.

Sudski zvaničnik je rekao da je suđenje planirano za 14.15 časova po lokalnim vremenu u utorak. Tramp će se zatim vratiti na Floridu i iznijeti primjedbe iz Mar-a-Laga, saopštila je njegova kancelarija.

Očekuje se da će se Tramp pojaviti pred sudijom Huanom Merčanom, sudijom koji je prošle godine predsjedavao krivičnim suđenjem u kojem je Trampova kompanija za nekretnine osuđena za poresku prevaru. Sam Tramp u tom slučaju nije optužen.

Sudski zvaničnik je rekao da će sudija odlučiti u ponedjeljak da li će dozvoliti kamere u sudnici. Njujorška policija je tokom vikenda počela da podiže barikade duž ivice trotoara oko Trampovog tornja i zgrade Krivičnog suda na Menhetnu u centru grada.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.