SAD

Identifikovane četiri žrtve napada u Atlanti

  • 17.03.2021. 21:50

Policija u američkoj saveznoj državi Džordžiji identifikovala je četiri od osam osoba koje su ubijene u masovnim pucnjavama u tri salona za masažu na području Atlante.

Zvaničnici kažu da je još prerano znati da li je napad, u kojem je ubijeno šest azijskih žena, rasno motivisan, javio je BBC.

Šerif okruga Čiroke Frenk Rejnolds rekao je da je osumnjičeni možda imao "ovisnost o seksu".

Napad dolazi usred naglog porasta zločina protiv američkih Azijata.

Četiri žrtve identifikovane su kao Ešli Jaun (33); Pol Andre Mišels (54); Šiaoji Jan (49) i Daojou Feng (44). Utvrđeno je da je Elsias R Ernandez-Ortiz povrijeđen.

Na konferenciji za novinare u srijedu, istražitelji su rekli da je osumnjičeni Robert Aron Long priznao da je odgovoran za pucnjavu i rekao da negira da je napad motivisan rasom.

"Očigledno ima problem u vezi s onim što on smatra ovisnošću o seksu i vidi ove lokacije kao iskušenje za njega zbog čega ih je želio eliminisati", rekao je kapetan Džej Bejker, dodajući da je Long uhvaćen s pištoljem od 9 mm i nije se opirao hapšenju.

Poznato je da saloni za masažu ponekad pružaju usluge prostitucije, ali vlasti kažu da još nema naznaka da je to slučaj na ciljanim lokacijama.

Тагови: