Четири километра дугачак

ИДФ тврди: Откривен највећи тунел Хамаса!

  • 17.12.2023. 17:46

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су саопштиле да су откриле четири километара дуг и 50 метара дубок тунел стратешког значаја који је наводно лично успоставио Мухамед Синвар, десна рука и брат лидера Хамаса Јахје Синвара.

Тунел је највећи и најдужи у Гази који је ИДФ икада пронашао, директно повезује врх сјеверне Газе са Јабалијом према јужном крају сјеверне Газе. ИДФ тврди да тунел пролази искључиво кроз цивилна подручја.

Огласио се УН: Шта ће бити ако Израел поплави Хамасове тунеле?

Огласио се УН: Шта ће бити ако Израел поплави Хамасове тунеле?

Извори ИДФ-а рекли су да су идентификовали тунел као повезан с Мухамадом Синваром из разних обавјештајних података, укључујући и Хамасов видео надзор, над којим је ИД касније преузео контролу.

Осим тога, ИДФ је саопштио да је Хамас користио тунел за напад на израелску војску током цијелог рата, па чак и прије неколико дана.

Тунел се дијели на многе подтунеле, опремљене тешким, дубљим машинама за копање тунела са којима се ИДФ раније није срео.

Спилберг почиње пројекат о злочинима које је починио Хамас 7. октобра

Спилберг почиње пројекат о злочинима које је починио Хамас 7. октобра

Осим тога, тунел има разне прикључке за струју, водовод, комуникације, возила, обимно оружје и противпровална врата дизајнирана да блокирају или успоравају било какав напредак ИДФ-а.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.