Није знао да објасни

Ирски премијер руским пранкерима: Крим нема право на самоопредјељење, тзв. Косово има, али не знам зашто

  • 19.12.2023. 21:54

Руски пранкери Вован и Лексус поново су "ударили", овога пута на ирског премијера Леа Варадкара који у разговору са "афричким званичником" није умио да објасни зашто "Косово" и Сјеверна Ирска имају право на самоопредјељење, а Крим нема.

Ирска и Сјеверна Ирска ће се једног дана ујединити, то стоји у нашем Уставу. Са друге стране, Крим је "окупирала" Русија и организовала лажни референдум под војном окупацијом и без међународних посматрача, покушао је да објасни Варадкар.

Њемачка распоређује 4.800 војника на граници са Русијом

Њемачка распоређује 4.800 војника на граници са Русијом

У одговор на то, пранкери су упоредили Крим са "Косовом" и питали премијера зашто Ирска подржава независност Приштине.

"Искрено, Косово је постојало прије него што сам дошао у владу па не знам детаље ситуације. Наравно да постоје и земље које постану независне без референдума, али мислим да је референдум пожељнији", покушао је да објасни Варадкар.

Хаос у Украјини: Траже мобилизацију још пола милиона људи

Хаос у Украјини: Траже мобилизацију још пола милиона људи

Ирски премијер је исто тако рекао да Велика Британија, Француска и САД јесу и остају колонијалне силе, али ако су неке империје радиле лоше ствари, то не значи да "Путин или Русија могу то да раде".

Варадкар је рекао и да Ирска неће постати гарант безбједности Украјине и да не види перспективу придруживања Кијева ЕУ у догледној будућности, јер "свака држава мора да испуни одређене стандарде у погледу демократије, правосуђа и  привреде", за шта је Ирској у то вријеме требало 15-20 година, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм