U Tunisu izmjereno 49°C

Iz Afrike se prema Evropi širi zastrašujući toplotni talas

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 11.08.2021. 11:40

Ovo je samo početak strašnog toplotnog talasa, napisao je škotski meteorolog dodajući da je juče na Siciliji izmjereno 47°C.

Zastrašujući toplotni talas širi se sa sjevera Afrike prema jugu Evrope, napisao je sinoć na Twitteru škotski meteorolog Scott Duncan.

Naime, kako je naveo Duncan, u glavnom gradu Tunisa juče je izmjerena temperatura od vrtoglavih 49°C, čime je srušen rekord. Prosječne temeprature u Tunisu u avgustu se kreću oko 30°C, a juče je srušen rekord iz jula 1943. godine kada je izmjereno 47.4°C.

- Ovo je samo početak strašnog toplotnog talasa, napisao je dodajući da je juče na Siciliji izmjerena temperatura od čak 47°C.

Scott Duncan piše kako slijedi opaki toplotni udar u Španjolskoj.

Scott Duncan je škotski meteorolog koji živi i radi u Londonu. Radio je u raznim segmentima meteorološke industrije, a u zadnje vrijeme izrađuje vremenske prognoze i analitiku za tržište električne energije s velikim naglaskom na obnovljive izvore energije u Evropi.

Sve više pažnje posvećuje poboljšanju pružanja informacija o ključnim meteorološkim i klimatskim događajima za one koji nisu u naučnoj zajednici. Na Twitteru ga prati 48.000 ljudi.

Тагови:
  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.