Очекује се пораст жртава

Јапан: Број жртава у земљотресу порастао на 62

  • 03.01.2024. 08:59

Јапанске регионалне власти саопштиле су да је потврђено да су 62 особе погинуле, а више од 300 повријеђено у снажном земљотресу који је 1. јануара погодио префектуру Ишикава.

У извјештајима се наводи да је 20 особа у тешком стању и да се очекује да ће број жртава даље да расте, пренио је АФП.

Јапански спасиоци и данас трагају за преживјелима, а власти су упозориле на клизишта усљед јаке кише послије земљотреса.

Више од 31.800 људи је у склоништима, најмање 200 зграда се срушило, а очекује се да ће тај број расти, објавиле су власти.

- Прошло је више од 40 часова од катастрофе. Добили смо много информација о људима којима је потребно спасавање и има оних који чекају помоћ - рекао је премијер Фумио Кишида послије састанка оперативне групе за хитне случајеве.

Бањалучки таксисти незадовољни, крећу у протест

Бањалучки таксисти незадовољни, крећу у протест

Он је додао да је удвостручен број војног особља послатог у то подручје у спасилачке мисије, а распоређено је и више паса за спасавање.

Земљотрес магнитуде 7,5 степени Рихтерове скале погодио је префектуру Ишикава на главном острву Хоншу и изазвао је таласе цунамија високе више од метра, као и велику штету на инфраструктури.

Најтеже је погођено полуострво Ното на обали Јапанског мора, гдје су избили пожари у зградама, а куће сравњене са земљом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: